Alle nieuws

Winnaar Binus Cultuurprijs bekend
De eerste Binus Cultuurprijs werd op 14 oktober 2017 uitgereikt aan kunstenaar Fons Roggeman. Met deze nieuwe cultuurprijs  willen het gemeentebestuur en de gemeentelijke raad voor cultuurbeleid (cultuurraad) van Sint-Martens-Latem hulde brengen aan een persoon of organisatie die op cultureel vlak bijzondere verdiensten heeft voor de gemeente.
lees meer
Veilig door Sint-Martens-Latem met Route2School
In Sint-Martens-Latem gaat het project Route2School van start. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen.
lees meer
Het nieuwe dorpsmagazine is uit!
Vers van de pers, hier kan u het nieuwe dorpsmagazine lezen! De geprinte versie krijgen alle inwoners volgende week in de bus. Veel leesplezier!
lees meer
Wordt u onze beweegcoach?
Het Bewegen Op Verwijzen (BOV)-project wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Sint-Martens-Latem is op zoek naar een geschikte Beweegcoach om mensen te motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen. Bekijk hier de volledige vacature. Stuur uw CV en motivatiebrief voor 23 oktober 2017 naar lore.declercq@gezondplus.be.
lees meer
Speelplein Oase Herfst 2017
Beste ouders, vanaf heden kan u terug het speelplein reserveren voor komende herfstvakantie! We zijn alle dagen geopend van 8 tot 18 uur met uitzondering van woensdag 1 november. Inschrijven kan enkel online via http://sml.ticketgang.eu/ Hier kan u het programma nalezen.
lees meer
Aanpassingswerken Hoge Heirweg
Op 2 oktober 2017 starten de aanpassingswerken in de Hoge Heirweg (omgeving sporthal en voetbalterrein). Deze werken worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente en FARYS/TMVW, die instaat voor de opvolging en coördinatie.
lees meer
Wijzigingen rijopleiding
In 2017 ondergingen de rijopleiding en de examens enkele wijzigingen. Wijzigingen met als doel beginnende chauffeurs meer kennis en kunde te laten vergaren en zodat zij hierdoor beter de risico’s van de weg kunnen inschatten. Vanaf 1 oktober 2017 gaan de laatste wijzigingen in. Lees hier om welke wijzigingen het gaat. 
lees meer
Glascontainers aan de sporthal
Door werkzaamheden die starten vanaf 2 oktober 2017 rond de Hoge Heirweg en meer bepaald de sporthal en FC Latem, bevinden de glascontainers zich aan de andere kant naast de sporthal op de grasstrook.
lees meer
Bruiklenen n.a.v. expositie Jozef Cantré
In het museum van Deinze en de Leiestreek kan je van 23 september 2017 t.e.m. 7 januari 2018 de retrospectieve tentoonstelling over de beeldhouwer en houtsnijder Jozef Cantré (1890-1957) bezoeken. Een unieke expositie die de levensloop van de kunstenaar, de artistieke productie tussen 1920 en 1940 en de vele contacten die Cantré had met andere kunstenaars belicht.  De gemeente gaf het beeld ‘Jongeling met crucifix’ en portret van Valerius De Saedeleer van de hand van Jozef Cantré in bruikleen alsook de ‘Harlekijn’ van Ossip Zadkine.
lees meer
Handhaving zone 30
Op 15 september 2017 is het nieuwe handhavingsregime in de gemeente gestart. Er zullen verhoogde snelheidscontroles zijn, onder andere op 26 september 2017 in de Brandstraat.
lees meer
Nieuw reserveringsprogramma voor sporthal en culturele infrastructuur vanaf 1 september 2017
Voor de reserveringen van de sporthal en culturele zalen (Brouwerijschuur, Kunstkroeg, Centrum De Vierschaar, Oase, Pastorie Deurle, Tempelhof), werkt het bestuur vanaf 1 september 2017 met een nieuw online reserveringsprogramma: Supersaas. Dit houdt in dat u als vereniging of als particulier zelf online de beschikbaarheid van een zaal kunt nakijken en eventueel een reservering kunt aanvragen.
lees meer