Alle nieuws

Captatieverbod water uit onbevaarbare waterlopen
Vanaf 21 juni 2017 geldt door politiebesluit van de gouverneur van Oost-Vlaanderen een captatieverbod voor beregening uit de onbevaarbare waterlopen van het Leiebekken en de bijhorende waterbeheersingsinfrastructuur (bufferbekkens, enz.). Voor Sint-Martens-Latem zijn dit de Meersbeek, de Nazarethbeek, de Hooglatembeek, de Kuisloop, de Westerplas en het bufferbekken aan de Oosterdijk.
lees meer
Verbod op gebruik water uit publiek drinkwaternet
Door de aanhoudende droogte zijn preventieve maatregelen noodzakelijk om moeilijkheden bij de normale drinkwaterbedeling te vermijden. Daarom besliste de gouverneur van Oost-Vlaanderen om onmiddellijk het gebruik van water uit het publiek drinkwaternet te verbieden in verschillende situaties.
lees meer
Agenda Gemeenteraad 26 juni 2017
Op 26 juni 2017 vindt opnieuw een Gemeenteraad plaats om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Raadpleeg alvast de agenda en de toegevoegde punten.
lees meer
Uren vrij in de sporthal volgend seizoen
Grote zaal op zaterdag vrij in de sporthal. Oproep naar geïnteresseerden!
lees meer
Het nieuwe dorpsmagazine is uit!
Het nieuwe dorpsmagazine staat weer vol interessante info en weetjes, ook het programma van Hooglatem Kermis kan je erin terugvinden.
lees meer
Vogelgriep: nieuwe besmettingen bij hobbyvogels
Er zijn opnieuw besmettingen met hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders, respectievelijk in Sainte-Ode (provincie Luxemburg) en in Soignies (provincie Henegouwen).
lees meer
Reisplannen? Controleer de geldigheid van uw identiteitsdocumenten
Vertrekt u binnenkort op reis? Kijk dan tijdig de identiteitsdocumenten van u en uw kinderen na.
lees meer
Registreer uw prepaidkaart
Sinds eind vorig jaar moeten nieuwe prepaid simkaarten verplicht worden geregistreerd. Deed u dat nog niet, dan kunt u best contact opnemen met uw operator via www.identificatie-prepaidkaarten.be.
lees meer
Winnaar Karel van de Woestijneprijs 2017
De vijfde Karel van de Woestijneprijs voor poëzie werd gisteren uitgereikt aan de Nederlandse Liesbeth Lagemaat voor haar bundel ‘Nachtopera’. Volgens de jury (Anja de Feijter, Carl De Strycker, Yves T’Sjoen en Sarah Vankersschaever) is dit één van de interessantste dichtbundels van de afgelopen tijd.
lees meer
Vrijdag 9 juni 2017 is mobiliteitsplan van kracht
Op vrijdag 9 juni 2017 wordt het nieuwe mobiliteitsplan definitief van kracht. Het is een plan voor meer veiligheid, woon- en leefkwaliteit in Sint-Martens-Latem.
lees meer
Spinselmotten pakken bomen in
Op dit moment worden in de gemeente verschillende soorten bomen ingepakt met witte spinsels. De rupsen van de spinselmotten zijn niet schadelijk voor de bomen en niet gevaarlijk voor de volksgezondheid.
lees meer
Studiezaal voor Latemse en Deurlese studenten
Studenten die in Sint-Martens-Latem of Deurle gedomicilieerd zijn, kunnen van maandag 8 mei 2017 tot en met vrijdag 30 juni 2017 samen studeren in het cultureel centrum Zomernest in de Kwakstraat. Er is plaats voor 14 studenten.
lees meer
Speelplein Oase Zomer 2017
Beste ouders en kinderen, Vanaf 1 juni kunnen jullie terug inschrijven voor het speelplein. Gedurende de zomermaanden zijn we open van 3 tot 20 juli 2017 (gesloten op 11 juli) en van 7 tot 30 augustus 2017 (gesloten op 15 augustus). De monitorenploeg heeft terug een vol programma voorbereid, elk...
lees meer