Alle nieuws

Zitdag invullen aangifte personenbelasting
Op 9 juni 2017 van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur is er zitdag in het sociaal huis voor het invullen van aangiftes voor de personenbelasting.
lees meer
Dorpsmagazines
Hier vindt u de laatste edities van ons Dorpsmagazine. Klik hier voor het februarinummer en hier voor het aprilnummer. We wensen u veel leesplezier!
lees meer
Agenda OCMW-raad 2 mei 2017
Op 2 mei 2017 om 19 uur vindt opnieuw een OCMW-raad plaats (OCMW Raadzaal, Vennelaan 23, 9830 Sint-Martens-Latem).
lees meer
Weet u wat te doen bij een noodsituatie? Informeer u vooraf!
Het is belangrijk dat u als burger zich vóór en tijdens een noodsituatie correct informeert.
lees meer
Brochure integraal waterbeleid Leiebekken
 Met deze brochure bieden we u een voorsmaakje van wat u de komende jaren mag verwachten in het Leiebekken.
lees meer
Cafetaria sporthal gesloten
Cafetaria sporthal gesloten van 24 april tot 1 mei 2017. Ook aangepaste omleidingen naar sportzalen.
lees meer
Verhuren zonder zorgen via het sociaal verhuurkantoor Leie en Schelde
Het Sociaal Verhuurkantoor Leie en Schelde huurt privéwoningen om ze te verhuren aan personen of gezinnen die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. Op die manier probeert het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) deze doelgroep een betaalbare en kwaliteitsvolle woning aan te bieden. Maar ook de eigenaars die via een SVK verhuren, genieten tal van voordelen. Provincie Oost-Vlaanderen maakte een promofilmpje dat je hier kan bekijken.
lees meer
Afvaart van de Leie 7 mei 2017
Op 7 mei 2017 organiseert de sportraad de afvaart van de Leie, die toekomt aan de steiger achter het gemeentehuis. Een ideale start om erna de Bloemenmarkt te ontdekken!
lees meer
Bloemenmarkt 2017
Op zondag 7 mei 2017, zetten we de bloemetjes buiten in Latem Dorp! Op onze vernieuwde Bloemenmarkt introduceren we dit jaar de Bio-markt, het ideale moment om jullie keukenkasten aan te vullen met gezonde én lekkere producten! Maak een wandeling door het dorp, bezoek de tentoonstellingen van on...
lees meer
Kunstwerken oude meesters en Latemnaars in de kijker
De vzw 'De Vrienden van de School van Tervuren' organiseert in het kader van Furament 2017 een kunsttriënnale met als thema ‘HABITAT’. De kunstenaarskolonies van Euro Art konden kunstwerken insturen van ‘oude meesters’ en van hedendaagse kunst: ‘Confrontatie hedendaagse kunst in Tervuren en Europa’ met kans op de internationale prijs ‘Furament 2017’. De gemeente opteerde voor ‘Baarle Veer’ van Maurice Sijs en ‘Hoeve in Deurle’ van Leon De Smet. Voor de hedendaagse kunst werden volgende Latemnaars geselecteerd: Chris De Clercq met ‘Peschiera’, Lola di Vito met ‘Habitat der kippen’, Brigitte Pattyn met ‘Urban spatial structure’, Sabine Pauwaert met ‘Moving’ en Betty Verdonck met het 2-luik ‘Welcome to my street – welcome home’. De expositie loopt van 28 april t.e.m. 18 juni 2017.
lees meer
Eerste editie cultuurprijs
Ter ondersteuning van het cultuurleven in de gemeente Sint-Martens-Latem wordt door het gemeentebestuur en de gemeentelijke cultuurraad een nieuwe cultuurprijs uitgereikt in oktober 2017. Dit om de cultuurbeleving in de gemeente te bevorderen en zichtbaarder te maken. Zowel individuen als verenigingen kunnen zich kandidaat stellen en de prijs kan ook postuum toegekend worden.
lees meer
Openbaar onderzoek Natura 2000 Vlaanderen
De natuur in topconditie houden in heel Europa, dat is het doel van Natura 2000. Daarom zal ook Vlaanderen tegen 2020 stap voor stap waardevolle planten en dieren, en hun leefgebieden, beschermen en waar nodig ontwikkelen en herstellen. De streefdatum om alle natuurdoelen te realiseren is 2050. ...
lees meer
Sluitingsdagen gemeentehuis
Het gemeentehuis is gesloten op volgende dagen: zaterdag 15 en maandag 17 april 2017 (Pasen); maandag 1 mei 2017 (Feest van de arbeid). U kunt 24 uur op 24 uur verschillende documenten aanvragen via het E-loket Burgerzaken (www.sint-martens-latem.be).
lees meer