Printvriendelijke versieAAArss

Seniorenflats

logo OCMW

Een rusthuis is een bij decreet beschermde collectieve woonvorm waar aan de ouderen huisvesting wordt gegeven met de mogelijkheid geheel of gedeeltelijk gebruik te maken van de aangeboden gezins- en huishoudelijke zorg. Op www.derusthuizen.be/Oost_Vlaanderen.htm vindt u gegroepeerd per provincie de contactgegevens van de erkende rusthuizen in Vlaanderen. U kunt ook bellen naar de Rusthuisinfofoon: 078/15 25 25.

Zo lang mogelijk thuis wonen en dan het rusthuis in? Dat is een optie, maar het kan ook anders dankzij de  seniorenflats van het OCMW. De bewoners kunnen een beroep doen op een noodoproepsysteem en kunnen gebruik maken van een aantal voorzieningen zoals warme maaltijden en animatie. Wanneer de bewoner dit wenst, kan het OCMW ook zorgen voor poetshulp via de eigen poetsdienst. De maatschappelijk assistenten staan de bewoners bij om andere hulp aan te vragen als het OCMW die zelf niet kan aanbieden zoals bv. bejaardenhulp en thuiszorg.

De Golfresidentie biedt ook serviceflats aan in de Bosstraat. Deze flats zijn een privé-initiatief en zijn niet verbonden met het OCMW.

www.golfresidentie.be
www.seniorennet.be/Pages/Wonen_zorg/service_flats.php

Residentiële en thuiszorg

Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
tel. 09 282 78 36
fax 09 282 27 35
Mail ons