Printvriendelijke versieAAArss

Wandelen en fietsen

De pittoreske Leiedorpen Sint-Martens-Latem en Deurle zijn een veel bezochte halteplaats voor veel wandelaars en fietsers. Beide dorpen liggen dan ook op het traject van twee bewegwijzerde fietsroutes (waaronder het Fietsnetwerk). Latem en Deurle kunnen voorts verkend worden via twee bewegwijzerde wandelroutes die natuur en cultuur op een evenwichtige manier verbinden.

Sint-Martens-Latem - kunst en natuur aan de waterkant

Aan de balie van het gemeentehuis is gratis een cultuurhistorische, toeristische brochure te verkrijgen met de meest belangrijke bezienswaardigheden in Sint-Martens-Latem en Deurle. Een (denkbeeldige) wandel, fiets- of autoroute voert u langs plaatsen die verleden en heden, natuur en kunst, ontspanning en bezinning op een unieke manier met elkaar verbinden.  Het parcours heeft een lengte van ongeveer 13 km.
De voorraad van deze brochure is momenteel uitgeput.

KUNSTENNATUURADWATERKANT

Belevingsgids Leiestreek: in het spoor van de schilderachtige Leie

Deze nieuwe belevingsgids bevat 5 thematische fietsroutes op het knooppuntennetwerk. Zo zijn er bijvoorbeeld de water- en vluchtroute die je leiden naar charmante kunstenaarsdorpen, boeiende musea en lekkere eethuisjes langs het water. Hedendaagse kunstenaars waaronder Michel Flamme, Wim De Prez en Stief Desmet vertellen hoe ze inspiratie vonden in de streek en er is veel aandacht besteed aan de Biënnale van de schilderkunst in Machelen, Deinze en Deurle.
De gids is beschikbaar voor 6 euro aan het onthaal van het gemeentehuis en in het museum Gevaert-Minne. U kan hem ook online bestellen via http://www.tov.be/nl/leiestreek.