Alert voor reeën

  • 9 januari 2020

In de gemeente is er een groeiende populatie reeën aanwezig. De dieren leven in het Natuurgebied Levende Leie en andere plekken in onze en de naburige gemeenten. Soms verlaten ze hun habitat op zoek naar een partner of voedsel. 

Op dat moment kruisen zij wegen en dat houdt gevaar in voor het reetje én de weggebruiker. Op plaatsen waarvan bekend is dat de dieren er de weg kruisen, worden aangepaste verkeersborden geplaatst. Op de locaties waar reeën regelmatig oversteken kunnen borden bijgeplaatst worden. Hiervoor rekenen wij op uw medewerking: als u een ree opmerkt kan u dit melden aan de gemeentediensten op 09 282 17 30 of via https://www.sint-martens-latem.be/algemeen-meldpunt De diensten bekijken dan waar borden kunnen worden bijgeplaatst. 

De reeën verplaatsen zich razendsnel, zijn schichtig en kunnen onverwacht opduiken. Wees dus alert wanneer u de weg op gaat en pas uw snelheid aan. 

Indien u een aanrijding met een ree of een ander wild dier niet heeft kunnen vermijden, bel dan steeds de politie op het nummer 101. Indien u of andere inzittenden gewond zijn, belt u de ziekenwagen op 112. Blijf ter plaatse tot de hulpdiensten arriveren en vul indien mogelijk het Europees aanrijdingsformulier in. Neem ook zeker foto's van de schade. 

Bij de aanrijding met een hond of kat belt u ook steeds naar de politie. Huisdieren mogen immers niet onbewaakt rondlopen. 

Raak gewonde of dode dieren niet aan en hou afstand, want gewonde dieren zullen zich instinctief proberen verdedigen.

Gemeentehuis
Dorp 1
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Zaterdag voor Pasen
Gesloten
Zaterdag voor Pasen
11 april gesloten
13 april gesloten