Bewonersbrief 8 - coronamaatregelen

 • 12 oktober 2020

In de week van 12 oktober 2020 ontvangen alle inwoners een achtste bewonersbrief over de coronamaatregelen. 

U kan de brief hieronder nalezen: 


Beste inwoner

In deze achtste brief zetten wij de coronamaatregelen die gelden sinds 9 oktober 2020, voor u op een rij. Zoals de regering aangekondigd heeft, is het van groot belang om de scholen en bedrijven open te houden, de ziekenhuiscapaciteit te vrijwaren én om uw gezondheid te beschermen. Om dit doel te bereiken rekenen wij op uw medewerking.  

Maatregelen die op datum van het opmaken van dit bericht gelden in Vlaanderen:  

 • Sinds 9 oktober 2020 mag elk individu nauw contact hebben met maximaal 3 personen. Gedurende 1 maand blijven deze personen ongewijzigd. 
 • Op café mag u met maximum 4 personen aan één tafel zitten, de deuren sluiten om 23 uur. Restaurants blijven open tot 1 uur ’s nachts en daar kan u met maximum 10 personen een tafel delen.
 • Elk gezin mag thuis maximum 4 mensen uitnodigen. 
 • Georganiseerde evenementen, met een professionele cateraar of organisator, kunnen doorgaan als de protocollen die in de horeca gelden, gevolgd worden. 
 • Telewerk wordt sterk aanbevolen, dit om het openbaar vervoer te ontlasten. 
 • Een mondmasker is verplicht in winkels, bioscopen, musea, openbare gebouwen, op (rommel)markten, kermissen, openbaar vervoer, bij het rondlopen in een horecazaak...
 • Respecteer de afstand van 1.5 meter of draag van een mondmasker indien dit niet mogelijk is. 
 • Was uw handen regelmatig en grondig met water en zeep. 
 • Blijf thuis wanneer u ziek bent en neem telefonisch contact op met uw huisarts. 
 • Volg het advies van de contactopvolgers na een besmetting. 


Lokale maatregelen: 

 • In de gemeente Sint-Martens-Latem is het voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht om steeds een mondmasker bij te hebben. Zo bent u steeds voorbereid bij  onverwachte drukte of wanneer de afstand niet gerespecteerd kan worden. 
 • Het dragen van een mondmasker is altijd verplicht op het veer van en naar Baarle, de speelpleinen en het recyclagepark voor personen ouder dan 12 jaar. Ook in de buurt van de scholen draagt u dit. 

De gemeentelijke diensten (behalve het recyclagepark) werken enkel op afspraak. Plan uw bezoek vooraf per e-mail of telefonisch op 09 282 17 00 (gemeentehuis) of 09 282 78 36 (Sociaal Huis). 
U kan alle contactgegevens en openingsuren raadplegen op de website: 
www.sint-martens-latem.be/openingsuren

Voor een bezoek aan de dienst burgerzaken maakt u online een afspraak op https://afspraken.sint-martens-latem.be/ of, indien u niet over internet beschikt, telefonisch op 09 282 17 60. 
Indien u hulp nodig heeft voor boodschappen, financiële ondersteuning nodig heeft of indien u behoefte heeft aan een luisterend oor, aarzel dan niet om het Sociaal Huis te contacteren op 09 282 78 36. 

Voor de verdere evolutie van de coronamaatregelen raden wij u aan om de actualiteit te volgen, de website info-coronavirus.be te raadplegen en/of u in te schrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief op www.sint-martens-latem.be/nieuws

Het zijn bijzondere maanden geweest, de coronamaatregelen vergen veel van ons allen. Samen kunnen we het coronavirus verslaan. Wij rekenen op uw medewerking en geduld om de verspreiding van het virus in te dijken. 

Wij wensen u een veilige herfst!

 pdf bestandbewonersbrief 8 - 09 10 2020.pdf (621 kB)

Gemeentehuis
Dorp 1
9830 Sint-Martens-Latem
België
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
13:30 - 16:00
Enkel dienst Burgerzaken - enkel op afspraak gezien de coronamaatregelen.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
09:00 - 11:45
Enkel dienst Burgerzaken - enkel op afspraak gezien de coronamaatregelen.
Gesloten
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.