Cultuurcafé: Moeten Vlaamse Media zichzelf heruitvinden?

  • 11 december 2018

Hoe graag kijken we nog televisie? De vraag brandt op alle lippen de laatste maanden want het landschap is sterk veranderd. Online komt het nieuws razendsnel op ons af via Facebook, twitter, de nieuwsites zèlf. Vlaamse eigen series scoren ook steeds beter, waardoor er een paradox kan ontstaan tussen de grote wereldproblemen in verre landen, maar de basisinteresse voor onze eigen problemen in de Dorpsstraat.
En hoe houden de klassieke TV zender stand? Gaan Familie en Thuis de zenders redden? Kijkt iedereen nog naar het TV journaal, of moeten we de redacties van deze journaals anders gaan organiseren? Welke programma’s werken wel nog om de adverteerders te overtuigen?

Op zondag 16 december 2018 vanaf 10.30 uur (tot 11.30 uur) komen er 3 kleppers naar ons Cultuurcafé in de Leiezaal in het gemeentehuis van Latem. Twee Latemnaars nl. Peter Quaghebeur (CEO SBS Belgium, zenders Vier-Vijf-Zes, woont in Deurle), Martijn Bal (Sr Program Manager SBS, woont in Latem) en Nicholas Lataire (Hoofdredacteur VTM Nieuws) schetsen bij ons die ochtend een beeld van het veranderende TV landschap, de nieuwe Tv kijkers en de rol van Netflix in het hele verhaal van vraag en aanbod. Martijn heeft een verleden bij VRT en Iminds (imec) en het Gentse Film Fest.

Nadien volgt een aperitief in de tent van de Lions op het Kerstdorp, dat plaatsvindt op 15 en 16 december 2018 in het dorp van Sint-Martens-Latem.

Toegang: 5 euro

Meer info en inschrijven via bart.vandesompele@telenet.be