Inwoners en corona

Op deze pagina vindt u alle initiatieven die het lokaal bestuur neemt voor de inwoners. De coronamaatregelen vergen heel wat van ons allemaal, als lokaal bestuur staan wij voor u klaar! 

Hulp nodig? 

Indien u financieel getroffen bent door de coronacrisis kan u via bovenstaande knop "ik wil gecontacteerd worden" uw gegevens achterlaten. Wij nemen persoonlijk contact met u op om de situatie te bekijken en samen een oplossing te vinden.  

Boodschappendienst

Voor wie zelf niet in de winkel geraakt, staat de boodschappendienst van het Sociaal Huis klaar! U kan op 2 manieren gebruik maken van deze dienst. 

Optie 1: u plaatst een bestelling bij de lokale handelaar. Kan u deze bestelling zelf niet ophalen? Neem dan contact op met het Sociaal Huis! Onze vrijwilligers staan klaar om de bestelling af te halen en bij u thuis af te leveren. 
Opgelet: u regelt bij het bestellen de betaling met de handelaar. Onze vrijwilligers nemen geen geld of betaalkaart aan. Dit is gezien de coronamaatregelen niet toegestaan. Zij halen de bestelling op en leveren deze bij u af. 

Optie 2: u heeft een boodschappenlijstje liggen maar het lukt niet om zelf naar de winkel te gaan? Dan kan u beroep doen op de boodschappendienst van het Sociaal Huis. U kan uw boodschappenlijstje per mail (sociaalhuis@sint-martens-latem.be) of telefonisch 09 282 78 36 doorgeven. 
Vrijwilligers brengen de boodschappen naar huis. U kan de inkopen betalen via een factuur.   
Hou bij het plaatsen van uw bestelling rekening met een levertermijn van 2 à 3 dagen. Indien producten niet verkrijgbaar zijn zal u hier bericht over krijgen.

Lokaal kopen 

Bestel uw aankopen bij de lokale ondernemers. Een aantal handelaars zetten een afhaal-, bezorgdienst of webshop op. Het overzicht vindt u hier.

Opbellen zeventigplussers

Tijdens deze coronamaatregelen gaat er extra aandacht naar de meest kwetsbaren. Daarom wordt een initiatief opgezet waarbij in eerste instantie alle alleenwonende zeventigplussers in onze gemeente worden opgebeld door vrijwilligers. Zij bieden een luisterend oor en zoeken mee naar een oplossing als er een probleem blijkt te zijn. 

Bedankt aan de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten!

Maaltijden aan huis 

De dienst ‘maaltijden aan huis’ van het Sociaal Huis is uitgebreid. Een maaltijd bestaat uit soep, vlees met groenten en aardappelen en een dessert. Op vrijdag kan u ook kiezen voor vis. Dieetmaaltijden kunnen op aanvraag worden samengesteld. De maaltijden zijn op te warmen in de microgolf of de oven. 

Hoe werkt het?

  • Geef uw bestelling 2 dagen op voorhand door via sociaalhuis@sint-martens-latem.be of 09 282 78 36
  • De maaltijden zullen aan huis geleverd worden door vrijwilligers. Deze zullen aanbellen en de maaltijd aan de voordeur plaatsen.

De prijs bedraagt 8 euro per maaltijd. 

Sociaal huis
Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
België
08:00 - 12:00
Namiddag op afspraak.
08:00 - 12:00
Namiddag op afspraak.
08:00 - 12:00
Namiddag op afspraak.
Gesloten
Gesloten
08:00 - 12:00
Namiddag op afspraak.
08:00 - 12:00
Namiddag op afspraak.
Warning 2 november gesloten