Lancering Campagne Gezonde Gezinnen

  • 18 juni 2018

Ouders en grootouders staan in onze steeds veranderende samenleving voor heel wat uitdagingen op het vlak van opvoeding. Ouders zijn vaak op zoek naar tips om hun kind gezond op te voeden, maar weten niet altijd waar te beginnen.

De gemeente- en OCMW- besturen van Deinze, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Nazareth, Gavere, Zingem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Kruishoutem en Kluisbergen slaan samen met Logo Gezond + vzw, de handen in elkaar om gedurende 2 jaar jonge gezinnen en hun omgeving wegwijs te maken in een gezonde leefstijl.  

Met deze campagne worden ouders ondersteund in hun opvoedingstaken zodat hun kinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien en gezonde keuzes leren maken. Daarnaast worden ouders gemotiveerd om zelf het goede voorbeeld te geven en zorg te dragen voor zichzelf.

Deze campagne vertrekt vanuit een brede samenwerking met o.a. Huis van het Kind, het OCMW, de gemeente, de basisscholen, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en wordt inhoudelijk ondersteund vanuit de betrokken expertisecentra (Vlaams Instituut Gezond Leven, Sensoa, CGG Eclips, Expoo, Drugpunt, Pisad, VBJK, Mediawijs, de gezinsbond, ziekenfondsen, huisartsenkring Schelde Leie,…)

De gemeenten zullen enkele activiteiten organiseren voor ouders en hun omgeving (vormingen over passief roken, publieke ruimte, gezond opgroeien,…). Daarnaast zullen ze via de basisscholen een scheurkalender verspreiden naar elk gezin met leuke opdrachten voor de kinderen en tips voor de ouders. De medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang gaan van start met het project “Actieve kinderopvang”. Want ook daar is het belangrijk dat kinderen gezonde tussendoortjes eten, voldoende bewegen en niet te lang stil zitten.

Op 6 juni 2018 gaven de schepenen van de 10 gemeenten het startschot voor de campagne. De schepenen verzamelden zich op het voetbalveld in Nazareth en namen het op tegen 10 kinderen uit de gemeente.

Info:

www.logogezondplus.be

Lore.declercq@gezondplus.be

Pieter.Metsu@gezondplus.be

Sociaal huis
Vennelaan 23
9830 Sint-Martens-Latem
België
08:00-12:00
Namiddag op afspraak.
08:00-12:00
Namiddag op afspraak.
08:00-12:00
Namiddag op afspraak.
08:00-12:00
Namiddag op afspraak.
08:00-12:00
Namiddag op afspraak.
Gesloten
Gesloten