Geniet ten volle van Latem Kermis met een Covid Safe Ticket!

  • 17 augustus 2021

Gezien de hoge vaccinatiegraad in onze gemeente, en om alle inwoners de kans te geven om de activiteiten op Latem Kermis bij te wonen, besloten het lokaal bestuur en organisator FC Latem om met het Covid Safe Ticket te werken voor de toegang tot de kermissite.

Bezoekers vanaf 12 jaar zullen vanaf vrijdag 20 augustus tot en met maandag 23 augustus 2021 een Covid Safe Ticket moeten voorleggen als zij de site Tempelhof (aan de boomgaard) willen betreden.

 

Wat is een Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen, zonder dat u een mondmasker moet dragen of 1,5 meter afstand moet houden. Het is identiek aan het Europees coronacertificaat, dat u kan gebruiken om te reizen. Indien u reeds beschikt over een geldig Europees coronacertificaat, hoeft u dus geen bijkomend document aan te vragen.

Op het Covid Safe Ticket staat een QR-code die gescand wordt aan de ingang van de kermissite Tempelhof. U legt die QR-code voor via uw smartphone of op papier. Vergeet zeker ook uw identiteitskaart niet!


Hoe het Covid Safe Ticket aanvragen?

Het Covid Safe Ticket gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -procedure.

Het Covid Safe Ticket is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites als Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. U heeft ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

 

Uw Covid Safe Ticket is geldig in de volgende gevallen:


U bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: volledig ingeënt + twee weken,

of

u hebt een herstelcertificaat met een geldigheidsduur die begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test,

of
u legde een PCR-test af met een negatief resultaat,

of
als een snelle antigeen-test uitgevoerd door medisch geschoold personeel een negatief resultaat geeft.

 

Opgelet, een zelf uitgevoerde sneltest is niet toegelaten!

 

Waar kan u terecht voor een PCR-test?

Een PCR-test heeft een geldigheid van 2 dagen (de dag van de staalname + 48 uur). Het kan wel tot 24 uur duren alvorens u hiervan resultaat hebt. Vergeet zeker uw identiteitskaart niet mee te nemen.

U kan voor het uitvoeren van een PCR-test terecht bij uw huisarts (volgens de u gekende afspraakmodaliteiten en honoraria) of bij het tijdelijk testcentrum van Labo Medina ter hoogte van Etalage Gouwy (Kortrijksesteenweg 139), of een ander erkend labo. Voor het testcentrum van Labo Medina kan u uw afspraak boeken via https://www.medina.be/. Het erkend labo zal u nadien een factuur opsturen, tenzij u nog recht had op een gratis PCR-test (aan te vragen via https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/).

 

Waar kan u terecht voor een snelle antigeentest?

Een snelle antigeentest heeft een geldigheid van 1 dag (de dag van de staalname + 24 uur). Vergeet zeker uw identiteitskaart niet mee te nemen.

U kan voor het uitvoeren van een snelle antigeentest terecht bij:
 

- de volgende apotheken:

 

  • Apotheek Latem,  Karel Lodewijk Maenhoutstraat 14, 09 282 51 88

Vrijdag en maandag van 8.30 uur tot 18.30 uur
Zaterdag van 9 uur tot 12 uur

Zaterdag van 9.30 uur tot 12.15 uur
Maandag van 9 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 18.45 uur

Vrijdag en maandag van  8 uur tot 18.45 uur

Zaterdag van 8.30 uur tot 12.45 uur

 

Maak telefonisch een afspraak. De apotheken rekenen een honorarium aan. Het kan tot 4 uur duren voor u het resultaat hebt.

 

- het tijdelijk testcentrum in Centrum De Vierschaar (Xavier De Cocklaan 5, Deurle), op de volgende momenten:

 

  • Vrijdag 20 augustus 2021: 16 - 18 uur
  • Zaterdag 21 augustus 2021:  14 - 16 uur
  • Zondag 22 augustus 2021: 10 - 12 uur
  • Maandag 23 augustus 2021:  10 - 12 uur

 

U kan vrij langsgaan in het centrum met uw eID. U heeft binnen het kwartier uw resultaat. Bij een negatief resultaat ontvangt u ter plaatse een bandje voor de kermissite Tempelhof. Ook hier zal een honorarium worden aangerekend via de Eerstelijnszone Schelde-Leie. U betaalt cash ter plaatse.

 

Heb ik op Latem Kermis altijd en overal een Covid Safe Ticket nodig?

Om u de mogelijkheid te geven zorgeloos te genieten van de activiteiten op de site Tempelhof (aan de boomgaard) zal u aan de ingang aan de Leiesteiger uw Covid Safe Ticket én uw identiteitskaart moeten voorleggen en dit voor alle activiteiten, ook als u al volledig gevaccineerd bent.


Wie enkel de kermisattracties en de horeca buiten de boomgaard wenst te bezoeken, hoeft niet in het bezit te zijn van een Covid Safe Ticket. Daar worden de regels van social distancing en het dragen van een mondmasker in acht genomen en geldt het kermis- en horecaprotocol.

 

En wat met Deurle Kermis?

Deurle Kermis wordt volledig volgens het kermis- en horecaprotocol georganiseerd. Hier is geen Covid Safe Ticket vereist. De regels m.b.t. tot social distancing en het dragen van een mondmasker worden in acht genomen.
 

Programma Latem Kermis

Wil u zeker niets missen dit weekend? Ontdek alle activiteiten in het kermisprogramma.  

 

Vragen?

Heeft u een vraag? Contacteer het lokaal bestuur via gemeente@sint-martens-latem.be of 09 282 17 00.

 

Wij wensen u van harte een deugddoende en aangename kermis toe!

Gemeentehuis
Dorp 1
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
13:30 - 16:00
Enkel dienst Burgerzaken - enkel op afspraak gezien de coronamaatregelen.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
08:30 - 12:00
Gezien de coronamaatregelen werken wij enkel op afspraak.
09:00 - 11:45
Enkel dienst Burgerzaken - enkel op afspraak gezien de coronamaatregelen.