Nieuws

  • 22 september 2020
Smartphone en logo be-alert

BE-Alert: onmiddellijk op de hoogte in een noodsituatie!

Op zondag 20 september 2020 activeerde de gemeente BE-Alert toen bleek dat er enkele coronabesmettingen waren bij de Latemse jeugd. Op die manier konden wij alle inwoners (die ingeschreven zijn op het platform) informeren over de situatie.
MDD met banner verbouwing
  • 21 september 2020

Informatiemoment MDD op 1 oktober 2020

Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) vernieuwt en krijgt een opknapbeurt vanaf december 2020. Het doel is een toekomstbestendig en duurzaam gebouw dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. 
logo politiezone schelde-leie
  • 17 september 2020

Maak online uw afspraak bij politie Schelde-Leie

Wie de politie van Schelde-Leie nodig heeft voor iets wat niet dringend is, kan voortaan online een afspraak maken via www.scheldeleie.be/afspraak. Gedaan met wachttijden of luisterende oren aan het loket.
telefoon hulpverlening
  • 11 september 2020

Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Met 600 zijn ze...de vrijwilligers die bij de hulplijn Tele-Onthaal 24/7 zorgen voor een luisterend oor voor wie het moeilijk heeft. Tijdens de coronalockdown kregen ze 20% meer oproepen dan gewoonlijk.
supermartenslatem klein
  • 20 september 2020

Extra waakzaamheid na besmettingen bij de jeugd

Bij de Latemse jeugd, meer bepaald in de scouts, voetbal en het jeugdhuis zijn verschillende coronabesmettingen vastgesteld. De contacten van de besmette personen worden gecontacteerd en krijgen advies rond testen en quarantaine. 
supermartenslatem klein
  • 16 september 2020

Contactopsporing en richtlijnen na coronabesmetting

Het coronavirus wint de laatste weken aan kracht. Steeds meer mensen raken besmet, ook onze gemeente kende enkele nieuwe besmettingen. Er is geen reden om te panikeren. Het nauwgezet opvolgen van de maatregelen helpt ons al een hele stap vooruit.
hilde rogge - klein
  • 11 september 2020

Hilde Rogge komt naar de Oude Brouwerij

Hilde Rogge neemt alle kinderen van 5 tot 105 mee in haar spannende verhalen. Samen met een streepje muziek van Sven Weyens wordt het een onvergetelijke zaterdagvoormiddag!  De vertelsessie gaat door op zaterdag 3 oktober 2020 om 10.30 uur in de Oude Brouwerij. 
gemeentehuis en leie klein
  • 17 september 2020

Nieuwe eID met vingerafdrukken

Vanaf maandag 21 september 2020 zal de nieuwe Belgische elektronische identiteitskaart verdeeld worden in onze gemeente. Deze identiteitskaarten zullen de vingerafdrukken bevatten. 
starten met lopen klein
  • 15 september 2020

Loopkriebels? Start to run vanaf 21 september 2020!

De Latemse Loopclub organiseert binnenkort loopsessies voor beginnende joggers. Er wordt opgebouwd naar 5 kilometer. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd en fysieke conditie. 
gemeentehuis en leie klein
  • 10 september 2020

Gemeentemonitor

Sinds 9 september 2020 valt er bij een aantal inwoners de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in de bus. Deze bevraging wordt georganiseerd door het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur.