Nieuws over corona

 

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten rond het coronavirus (onderaan de pagina).

 

Informatie Vaccinatiecentrum en vaccinatiecampagne:

Dankzij de hoge vaccinatiegraad bij onze inwoners en het fantastische werk van de medewerkers en vrijwilligers, kon Vaccinatiecentrum Nazareth op 4 september 2021 de deuren sluiten.

De ministers van Volksgezondheid beslisten echter dat iedereen op termijn een herhalingsprik zal krijgen. Dit jaar nog komen prioritaire groepen zoveel mogelijk aan bod voor hun herhalingsvaccin, zoals de immuunverzwakte mensen, 65+'ers, de zorgverleners en de mensen die met het J&J-vaccin gevaccineerd zijn. Daarna komt de brede bevolking aan de beurt.  De vaccinatiecampagne wordt om die reden verlengd tot ten minste april 2022.

Op 17 november 2021 ging het nieuwe vaccinatiecentrum open in 'Kasteel Ten Bosse – D’hulhaege', Karel Picquélaan 140, Bachte-Maria-Leerne. Ook inwoners van Sint-Martens-Latem zullen zich hier moeten aanmelden voor hun derde prik (of als zij beslissen om zich alsnog te laten vaccineren). U zal hiervoor een uitnodiging krijgen vanwege de Vlaamse overheid.

Met een herhalingsvaccinatie wordt uw bescherming tegen COVID-19 versterkt en verlengd. Pierre Vandamme licht hier het belang van een herhalingsvaccinatie toe.

Meer info:

 

Algemene informatie over het coronavirus: