Wordt u de winnaar van de Karel van de Woestijneprijs voor poëzie? 

  • 4 maart 2020

Wat hebben Gerrit Kouwenaar, Leonard Nolens, Charles Ducal, Hans Tentije en 
Liesbeth Lagemaat gemeen? Zij wonnen allemaal de Karel van de Woenstijneprijs voor poëzie!

De gemeente Sint-Martens-Latem schrijft de zesde editie van de prestigieuze Karel van de Woestijneprijs voor poëzie uit. De uitreiking vindt plaats op 12 september 2020 in het gemeentehuis, Dorp 1, Sint-Martens-Latem. 
Aan de wedstrijd is een prijs van 3000 euro verbonden.

  • De winnaar van de eerste editie in 2004 was er één van groot formaat, namelijk Gerrit Kouwenaar met ‘Totaal witte kamer’. Deze bundel werd ook elders diverse malen bekroond. 
  • In de lente van 2007 mocht de Antwerpenaar Leonard Nolens 'de kroon van Karel' overnemen, met de dichtbundel ‘Een dichter in Antwerpen’. 
  • Charles Ducal won in 2010 met zijn dichtbundel ‘Toegedekt met een liedje’. 
  • Voor de editie 2013 werd de poëzieprijs toegekend aan de Nederlander Hans Tentije met zijn bundel ‘Gissingen, gebeurtenissen’. 
  • Liesbeth Lagemaat kaapte in 2017 zowel de Publieksprijs als de Karel van de Woestijneprijs voor poëzie weg met haar bundel ‘Nachtopera’.

Voor de Karel van de Woestijneprijs voor poëzie komt in aanmerking: elke oorspronkelijke, Nederlandstalige bundel van minimum 20 gedichten, ongeacht de nationaliteit van de dichter. De bundel is aanvaard voor publicatie of werd gepubliceerd in de 3 jaren voorafgaand aan het jaar van uitreiking (2017, 2018, 2019). De beschikbare bundels kunnen ingezonden worden tot uiterlijk 15 april 2020. Inzendingen moeten aangetekend of tegen ontvangstbewijs worden gestuurd t.a.v. de Cultuurdienst, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem. De bundels worden in vijfvoud opgestuurd. 

De 5 genomineerden krijgen de kans om één gedicht uit de geselecteerde bundel te laten meedingen naar de Publieksprijs. Deze prijs voorziet in een oorkonde zonder geldprijs. Het publiek zal hiervoor via de gemeentelijke website kunnen stemmen tussen 31 juli en 31 augustus 2020. 

U vindt het reglement en meer info op de gemeentelijke website (klik hier).

 
 

Gemeentehuis
Dorp 1
9830 Sint-Martens-Latem
België
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
11 april gesloten
13 april gesloten