Zwerfvuil

Er zijn al heel wat verenigingen, scholen en inwoners die actie ondernemen om het zwerfvuilprobleem aan te pakken. Wilt u ook helpen om onze gemeente netjes te houden? Contacteer ons dan voor meer info.

Zwervuilmeters en -peters

Als zwerfvuilmeter of -peter houdt u uw buurt netjes. U kiest zelf in welke straten u actief bent en hoe vaak u op pad gaat. Wij geven u gratis het nodige materiaal.

Grote lenteschoonmaak

De gemeente organiseert jaarlijks een grote lenteschoonmaak. Op één dag in het voorjaar ruimen verenigingen en vrijwilligers de straten van de gemeente op. Wij zorgen voor het nodige materiaal en halen de volle vuilniszakken op. We sluiten deze dag steeds af met een gezellige drink.

Start met schone Leie

In Sint-Martens-Latem treedt de Leie in al haar gratie de kunstminnenden tegemoet. Die kwaliteiten zijn vooral te danken aan de aanwezigheid van de prachtige meanders en de oeverlandschappen.

Soms ontsiert voorbijdrijvend en in de vegetatie verstrengeld zwerfvuil dit mooie landschap. Daarom sloegen in 2015 enkele afvalintercommunales en Leiegemeenten de handen in elkaar voor het voeren van een preventiecampagne, met steun van OVAM. Indien u hier actie rond wil ondernemen kunnen wij u ondersteunen met materiaal. Het opruimen van dat zwerfvuil vraagt een specifieke aanpak en gebeurt door Waterwegen en Zeekanaal NV die de waterloop beheert.

Grondgebiedzaken
Dorp 1
9830 Sint-Martens-Latem
België
zo
ma
di
wo
do
vr
za
Gesloten
08:30-12:00
08:30-12:00
08:30-12:00
08:30-12:00
08:30-12:00
Gesloten